Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Bijeenkomst waterbeheer goed bezocht!

Op donderdag middag 22 juli werd sinds lange tijd weer een fysieke bijeenkomst georganiseerd. Deze ging over watervasthouden en stuwbeheer en was erg goed bezocht. Tijdens deze bijeenkomst gaf een expert van Aequator Groen & Ruimte toelichting bij de waterstanden gemeten in Someren (in het kader van het project Onweerstaanbaar Someren) en gaf hij tips over hoe er met het extremere weer kan worden om gegaan.

Door stuwen te plaatsen die u zelf kunt beheren, kunt u efficiënter gebruik maken van de neerslag die steeds extremer wordt (meer nattere en drogere periodes). Helemaal als u dit samen met uw buren doet. Door de wateren in kleinere stukken te verdelen en zelf te kunnen beheren, kunnen natte gebieden minder last hebben van grote buien en kunnen droge gebieden langer zonder beregening.

Wilt u ook een stuw, peilgestuurde drainage of druppelirrigatie bij/op uw percelen? Of bent u geïnteresseerd in een gebiedsaanpak om efficiënter met het water in uw en de percelen van uw buren om te gaan? Wilt u meer weten wat de mogelijkheden precies in zijn? Neem contact op met marts@aequator.nl . Wij komen graag bij u langs om te helpen met kennis en subsidie.

Flower