Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Meld je aan voor gratis bijeenkomst over waterbeheer

Wilt u meer weten over water vasthouden, droogte en wateroverlast? Neem dan deel aan de bijeenkomst op 22 juli van 13:30-14:30 uur. Een expert zal inzicht geven in wat u zou kunnen doen om de droogteschade of beregeningskosten te beperken. Het waterschap is aanwezig voor al uw vragen over water vasthouden en we bieden gratis LOP-stuwen aan.

Als agrariër werk je met het weer en heb je te maken met droogte en wateroverlast; soms op hetzelfde perceel in één jaar tijd. Wateroverlast treedt eens in de zoveel tijd acuut op. Droogte is een sluipend gevaar en komt elk jaar voor. Bij een veranderend klimaat is de verwachting dat droogte en wateroverlast meer voorkomen.  Daarbij is de verwachting dat op de lange termijn, droogteschade een groter probleem gaat worden. We geven u inzicht in wat we hier aan kunnen doen en aan het eind is er de mogelijkheid om naar een geplaatste stuw te kijken.

Meten is weten

In het project Onweerstaanbaar Someren is nu al meer dan een jaar het (grond)waterpeil gemeten op 40 locaties verspreid door Someren. In deze bijeenkomst geven wij een algemene terugkoppeling van de metingen in het gebied, laten op kaarten zien waar de risico’s en waar de kansen liggen.

Gratis voor iedereen in Someren toegankelijk

Deze bijeenkomst vindt fysiek plaats en is voor iedereen in Someren toegankelijk en gratis, dus nodig gerust uw buren en kennissen uit. De bijeenkomst wordt gegeven door Marco Arts, hydroloog bij Aequator Groen & Ruimte en gebiedsregisseur Bodem Onweerstaanbaar Someren.

Aanmelden

Meld u aan door te mailen naar ghoms@aequator.nl , dan wordt u op de hoogte gehouden van waar deze zal plaatsvinden. De bijeenkomst is praktijkgericht en toegespitst op Someren. Uw vragen of wensen zijn altijd welkom.

Flower