Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Meld je aan voor gratis webinar over bodemverdichting

Ben jij agrariër of loonwerker in Someren? En wil je meer weten over hoe je bodemverdichting kunt voorkomen of verhelpen? Luister dan op 29 maart van 20.00 tot 21.00 uur naar een expert die de aangetroffen bodemverdichting in Someren in een webinar met jou bespreekt.

Op 3 en 4 maart hebben bodemexperts op een twintigtal percelen verspreid door heel Someren in de bodem gemeten naar bodemverdichting. Bodemverdichting van de ondergrond is een probleem in de landbouw. Het ontstaat als je met te zware machines over kwetsbare, eventueel ook natte bodems rijdt waardoor de grond wordt samengedrukt.

De metingen vonden plaats in het kader van het project Onweerstaanbaar Someren. Om de resultaten van deze metingen te bespreken en kennis te delen over kansrijke maatregelen tegen bodemverdichting, organiseert Duurzaam Bodembeheer Someren een webinar over bodemverdichting. Deze vindt plaats op maandagavond 29 maart van 20.00 tot 21.00 uur.

Praktijkgericht

In de webinar geeft Everhard van Essen, bodemkundige bij adviesbureau Aequator Groen & Ruimte, een terugkoppeling van de toestand van de bodem in Someren. Ook zal hij een anonieme casus behandelen. Verder hoor je in de webinar wat bodemverdichting betekent voor jouw bodem en bedrijfsvoering. De webinar is praktijkgericht en toegespitst op de toepasbaarheid in Someren.

Gratis toegankelijk voor iedereen

De webinar is voor iedereen in Someren gratis toegankelijk, dus nodig gerust je buren en kennissen uit.

Aanmelden?

Interesse? Meld je dan meteen aan door een e-mail te sturen naar ghoms@aequator.nl. Na aanmelding krijg je de link toegestuurd die toegang geeft tot de webinar. Heb je nu al vragen of wensen? Laat dit dan gerust weten via bovenstaand e-mailadres.

 

Flower