Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Meld je aan voor gratis webinar over kruidenrijk grasland

Wilt u meer weten over het hoe en wat van kruidenrijk grasland en leren van praktijkervaringen? Sluit dan aan bij het webinar op 26 mei van 20:30-21:30 uur. Enkele lokale voorbeelden zijn bekeken door een bodemexpert, agrariƫrs met praktijkervaring zijn aanwezig, als ook een zaadleverancier van kruidenrijke mengsels.

Eind april en begin mei zijn er verschillende percelen met kruidenrijk grasland bezocht in het kader van het project Onweerstaanbaar Someren. Deze percelen zijn om verschillende redenen ingezaaid en bevatten verschillende mengsels van grassen en kruiden. Om de ervaringen te delen, van elkaar te leren en praktische handvatten te bieden voor zelf uitproberen van kruidenrijk grasland organiseert Onweerstaanbaar Someren een webinar over kruidenrijk grasland op woensdag 26 mei van 20:30 tot 21:30 uur.

Praktijkgericht

Er worden verschillende effecten op de bodem, de koeiengezondheid, het bodemleven, omgaan met droogte en productie besproken. Verder wordt de teelt ervan en de inpassing in de bedrijfsvoering toegelicht en ervaringen met o.a. bemesting, maaien en zaaien gedeeld.

Gratis voor iedereen in Someren toegankelijk

Deze webinar is voor iedereen toegankelijk en gratis, dus nodig gerust uw buren en kennissen uit. De webinar wordt gegeven door Evert Jan Dijk, van adviesbureau Aequator Groen & Ruimte, en Roy Kuenen, van DSV Zaden. Tevens zullen agrariƫrs aanhaken met hun eigen ervaringen met kruidenrijk grasland.

Aanmelden

Meld u aan door te mailen naar jfaber@aequator.nl , dan krijgt u de link toegestuurd. De webinar is praktijkgericht en toegespitst op de toepasbaarheid in Someren. Uw vragen of wensen zijn altijd welkom. Als u momenteel nog vragen heeft, stel deze gerust via bovenstaand emailadres.

Flower