Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Somerse groenbemester mix beschikbaar bij de loonwerker

Somerse mix

Vanuit de loonwerkers Smits Agrowerken en Tillaar Loonwerk & Grondverzet VOF. wordt vanaf deze week de Somerse groenbemester mix aangeboden. Deze groenbemester mix is speciaal samengesteld voor Someren en draagt bij aan een betere bodemstructuur, stimulering van het bodemleven en is droogte bestendiger. Het bestaat uit 25% wintergerst, 25% Italiaans raaigras, 16% winterwikke, 14% bladrogge, 18% Japanse haver en 2% Tillage Radisch. Door deze samenstelling is deze mix te gebruiken als vanggewas na mais of aardappelen en als vergroening na gewassen waarbij een groenbemester niet verplicht is.

Deze mix krijgt u geheel van ons vergoed, zodat u laagdrempelig deze mix kunt uitproberen. U kunt de mix laten zaaien door uw loonwerkbedrijf of het zaad zelf bij hen ophalen. U zult een factuur ontvangen, die door de loonwerker ook naar ons wordt gestuurd. Van hieruit nemen wij contact met u op en zorgen wij dat u de kosten van het zaad krijgt terug betaald.

Andere maatregelen, advies en bijeenkomsten

Hiernaast zijn nog vele andere maatregelen mogelijk. Deze zijn te vinden op de website https://bodembeheersomeren.nl/maatregelenlijst/. Ook organiseren wij in het najaar weer een bijeenkomst met een inhoudelijk thema en het onderling delen van ervaringen. Vanuit het project Onweerstaanbaar Someren wordt gewerkt aan duurzaam bodembeheer, zodat Someren vóór 2030 klimaatbestendiger is.

Wilt u meer weten wat de mogelijkheden precies in zijn? Neem contact op met m.arts@someren.nl . Wij komen graag bij u langs om te helpen met kennis en subsidie.

Flower