Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Somerse mix 2022 & de laatste maanden

Somerse mix 2022

Ook dit jaar is de Somerse groenbemester mix alweer op veel percelen ingezaaid, namelijk op meer dan 150 ha (meer dan 215 voetbalvelden). Veel ondernemers hebben het aangekochte zaad al gedeclareerd.

Ook dit jaar bieden wij weer een volledige subsidie aan voor de aankoop van het zaad van de Somerse mix. Dit is een groenbemester die vanuit Onweerstaanbaar Someren wordt aangeboden. Deze groenbemester mix is speciaal samengesteld voor Someren en draagt bij aan een betere bodemstructuur, stimulering van het bodemleven en is droogte bestendiger.

Einde van de subsidieregeling

De subsidieregeling Duurzaam bodembeheer Someren is tot nu toe een groot succes. Er zijn al 81 individuele ondernemers (sommige meerdere keren) ondersteund. In totaal zijn er op een oppervlakte van 913 ha (meer dan 1300 voetbalvelden) maatregelen uitgevoerd. Daar komt nog 57 ha in potentie bij met Somerse Mix. Helaas loopt het project Onweerstaanbaar Someren eind 2022 ten einde. We hadden graag meer ondernemers gesteund met de Somerse mix en andere maatregelen.

Zorg dat u uw declaraties indient vóór 1 december 2022 of hulp vraag bij het indienen.

 

Meer informatie of vragen

Heeft u nog een declaratie die u wilt indienen, neem dan contact op met ghoms@aequator.nl . Heeft u nog andere vragen? Neem contact op met m.arts@someren.nl of te kijken op de website https://bodembeheersomeren.nl/ .

Flower