Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren
Duurzaam bodembeheer Gemeente Someren

Terug te kijken interessante bijeenkomst klimaatadaptatie en bouwplanverruiming

Op donderdag avond 25 november vond de webinar over klimaatadaptatie en bouwplanverruiming plaats. Deze ging over hoe u met het veranderende klimaat kan omgaan en elke stappen u kan zetten om uw bouwplan te verruimen. Twee experts legden aan de hand van stresstesten uit wat het effect van klimaatverandering in de regio gaat zijn en hoe hier in het bouwplan rekening mee gehouden kan worden (in het kader van het project Onweerstaanbaar Someren).

Als agrariër werk je met het weer en de natuur. Hierdoor ben je deels afhankelijk van de klimaatverandering en de effecten hiervan. Droogte, stortbuien, veranderende groeiseizoenen en druk op de uitstoot van broeikasgassen. Er komt veel op je bord. Daarom boden de experts enkele handvatten om hiermee om te gaan. De effecten op de gewassen, de risico’s en de kosten voor verschillende opties om het bouwplan te verruimen en/of maatregelen zijn besproken.

De webinar is terug te kijken via Google Drive.

Wilt u ook vrijblijvend advies over hoe u uw bouwplan kan aanpassen? Wilt u meer weten wat de mogelijkheden precies in zijn? Neem contact op met marts@aequator.nl . Wij komen graag bij u langs om te helpen met kennis en subsidie.

Flower